Széria szemle: The Walking Dead 4. évad

Figyelem! A bejegyzés spoilereket tartalmaz!

Nem tudom, mi van a mostani sorozatokkal, de ez már a második az idén, ami hihetetlenül jóra sikerült. Az évad első fele hozta a szokásos szintet, és volt némi kitekintés a Kormányzóra, ami nem mindenkinek tetszett, de szerintem nagyon érdekes a karaktere, úgyhogy én örültem neki. Aztán a börtönben történt mészárláskor szétszóródott a tömeg, és külön szálakon követhettük végig, ahogy az egyes szereplők eljutnak a Terminusra.

Hát, hogy ez mennyire zseniális húzás volt, azt nem tudom elmondani. Egyrészt mindenkiben ott volt a kétség, hogy a hozzátartozója meghalt-e vagy sem, másrészt az egyes karakterek összeszokása, módszerük a túlélésre is remek alapot adott a drámához. Ricket és Carlt nagyon utáltam sokáig, viszont az évad második felében egészen megbarátkoztam velük. Ricknek nem volt nagyon kivel pöcsfejkednie, úgyhogy nem is tudta tovább szítani az ellenszenvemet, Carl pedig kezd felnőni, és noha még vannak olyan dolgai, amiért tarkón csapnám egy péklapáttal, ezeket is szépen maga mögött hagyja. Na meg az sem hátrány, hogy ott volt velük Michonne, akit meg imádok, szóval már volt értelme nézni azokat a részeket, ahol csak ők szerepeltek.
Nagyon vártam, hogy Maggie és Glenn egymásra találjanak, mert mégiscsak lány vagyok, szurkolok a romantikus hősöknek. Néztem, ahogy részeken keresztül csak azért harcolnak, hogy megtalálják a másikat, nem adták fel, bíztak benne, hogy a házastársuk kijutott élve, és ez nagyon tetszett.

Ahogy mindenki másnak, úgy nekem is kedvencem Daryl, és Beth-t is szeretem a tipikusan lányos dolgai ellenére, mert azért mégsem gyökér, úgyhogy az egyik kedvenc részem az övéké volt. Érdekes, hogy tulajdonképpen alig történt benne valami, mégis elég sokat megtudunk belőle. Az egyetlen, amit nem értettem, hogy Daryl hogy nem jött rá, hogy Beth elvitték, és nem magától hagyta ott. Eleve már azt kétlem, hogy Beth csak úgy otthagyná az egyetlen embert, akivel együtt túl tudja élni. Másrészt, ha nekem egyértelmű volt, hogy nem dobta el minden cuccát, vágta magát kocsiba (ami szintén nem a semmiből termett ott csak úgy) és húzott el, akkor Daryl, aki nagyon jól tud olvasni a nyomokból, hogy nem vette észre. Persze, rohant a kocsi után meg minden, de akkor is… Mindezek ellenére ez volt ez egyik kedvenc részem eddig.
A másik természetesen Carolék szála volt a lányokkal és Tyreese-zel. Carol is azon kevés karakterek közé tartozik, akit szeretek, és pont azért becsülöm, mert meg tudta tenni, amit meg kellett. Nagyon kemény volt az a rész, főleg lelkileg.

A lezárás nem sikerült annyira ütősre, mint az előző részek, de hát semmi sem tökéletes. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ez után, és hogy tényleg az történik-e, amire gondolok. Amit sajnálok, hogy igazából Beth és Carolék szála függőben lett hagyva. Mármint persze, az évad vége is függővég, csak nem tudjuk, mi történt velük, mert ők nem voltak ott a Terminuson, vagy legalábbis nem találkoztunk velük.
Hallottam olyan információkat, miszerint lesz egy spin-off sorozat is, de nem tudom, kik lesznek benne, szóval az is egyelőre ilyen függőben lévő dolog. Meglátjuk. Én várom azt is, és a folytatást is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése