Holly Black – Cassandra Clare: A bronzkulcs (Magisztérium 3.)


Cassandra Clare és Holly Black, a két legjobb barátnő és a két bestseller szerző közös sorozata újabb kötethez érkezett! A nebulók már a harmadik évüket kezdik a Magisztériumban, ami minden eddiginél elsöprőbb és sokkolóbb tényekről ránthatja le a leplet. Vajon hogyan tovább? Mi van, ha a káosz erősebb, mint az emberi érzések? Call, Tamara és Aaron nem készülhet fel mindenre, mégis túl kell élniük. 
Tarts velünk A bronzkulcs blogturnéján és kövesd négy állomáson át! Ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 280 oldal
Fordító: Komáromy Zsófia

A mágia megmenthet. 
A mágia megölhet. 

A Magisztérium diákjai elméletben teljes biztonságban vannak varázslatos iskolájukban. A mágusok gondos irányításával megtanulják használni a varázserejüket, és rendet teremteni a kaotikus világban. 
Ám a káosz most felveszi velük a harcot. 
Callnek, Tamarának és Aaronnak olyan dolgok miatt kéne aggódniuk, mint a felmérők és varázsversenyek. Ám az egyik iskolatársuk megdöbbentő halála után muszáj a hidegvérű gyilkos nyomára bukkanniuk… kockára téve a saját életüket. 
Az ifjú barátok kénytelenek szembenézni azzal, hogy a mágia csak annyira jó, amennyire a felhasználója. Gonosz kezekben mérhetetlen kárt tud okozni – hacsak Call, Tamara és Aaron még időben meg nem akadályozzák. 

A Magisztérium-sorozat lenyűgöző harmadik részében a két nagy sikerű írónő, Holly Black és Cassandra Clare egy olyan iskolát tárnak elénk, ahol bármi megtörténhet – legyen jó vagy gonosz –, és az igazságot egyedül úgy lehet kideríteni, ha hőseink mindent hajlandóak kockára tenni.



Mit is mondtam róla az első résznél? Hogy pont olyan, mint a Harry Potter? Hát a világfelépítésen kívül már semmi nem olyan ebben a könyvben, mint a Harry Potter. És mit írtam a második résznél? „Meg ha Cassie-ből indulok ki, akkor úgyis számíthatok valami nyálasra.” Jó, oké lassacskán már előkerülnek a szerelmi szálak, de még mindig nem ez a fő téma, és úristen! Hát ha valamire tippelhettem volna Cassie-t ismerve, az bármi lett volna, csak nem ez. És még mindig a leesett államat keresgetem valahol, mert fogalmam sincs, ez hogy történhetett meg. Nyilván nem fogom elárulni, mi az, mert akkora spoiler, mint a ház, de tényleg, aki valaha olvasott már sorozatlezárást Clare-től, annak van egy bizonyos tapasztalata. Igen, tisztában voltam vele, hogy az író bármikor könnyedén összetöri a szívem, de hogy ekkora drasztikus lépést megtegyen? Akkor se fogadtam volna rá, ha kényszerítenek. És még csak nem is sorozatzáró kötet vagy ilyesmi. Na, most aztán tényleg megveszek, míg nem jön a következő kötet. Emellett pedig igen, tisztában vagyok azzal, hogy Holly Black neve is szerepel az írók között, de tőle még azóta sem olvastam semmit, így róla nem tudok nyilatkozni. Simán lehet, hogy a végét ő írta.
De amellett, hogy a végén van egy akkora lépés, mintha kicsi Gróp tette volna meg, persze még utána odabiggyesztettek nekünk egy kellemes kis csavart, csak hogy még jobban emésszük magunkat a negyedik részig. Naná, hogy nem sejtettem az egészből semmit, bár az idei gonoszt azért lehetett gyanítani.
Jó, jó, az utolsó pár fejezet egy nagy „WTF-moment” volt, de azért még ott van előtte az a rengeteg minden, amin a hőseink keresztülmentek, beszélnünk kell erről is. Nekem úgy tűnik, Call sosem unatkozik. Bekerül az iskolába, pár hónap múlva történik valami, majd a következő könyvet az új év elején kezdjük. Nyilván tanulnak is, hiszen azért van iskolában, de valahogy nem esik szó róla, mi történik az év többi hónapjaiban. Lehet, hogy egyszer említik, csak nem maradt meg.

Szóval még mindig itt van Call, akit még mindig nagyon bírok, mert próbál jó lenni, de már látja, hogy ez nem mindig egyszerű, és nem csak arról van szó, hogy van a jó út és a rossz út. A dolgok nem ennyire egyszerűek, és akkor is bajba kerülhet az ember, ha helyesen akar cselekedni. Még mindig megvan a humora, de már érződik rajta, hogy lassan felnő. 
A legjobb barátja továbbra is Aaron, aki aranyos, pont olyan, mint egy legjobb barát, de még mindig annyira unalmas és semmilyen, hogy egyszerűen nem tudok róla egy normális méretű bekezdést írni. Szőke haja van, tizennégy éves, krétor és nagy dolgokat várnak el tőle. Ez minden, amit el tudok róla mondani. Meg pár háttérinfó a családjáról, aminek mellesleg lehet, hogy van jelentősége, csak még én nem találtam meg, mi az.
Tamara most nem idegesített, bár még mindig ő a józan esze a csapatnak. Most már kevesebbet sopánkodik, és többet gondolkodik.

Jasperen nevettem a legtöbbet. Én tökre bírom a srácot, de néha annyira nevetséges tud lenni. Szegény fiú. De azért remélem, sokat fog szerepelni a folytatásokban, mert az tuti, ha ő ott van, akkor jól fogok szórakozni.
Mivel a főszereplőink már tizennégy évesek, kezdenek kialakulni a szerelmi szálak, de semmi komolyra nem kell még gondolni. De már megvannak a lehetséges és kevésbé valószínű shippjeim, szóval nem csak a fő cselekmény végkifejlettje miatt várom a következő részt.
A világról újat nem tudok mondani, viszont a cselekmény részről részre izgalmasabb. Kerestük a kémet, és bár már az elejétől fogva sejtettem, ki lesz az, azért rengeteg dolgon mentünk keresztül. Nem azért, mert egyre veszélyesebb helyzetekbe kerülnek a szereplők, hanem mert lelkiekben kell szembe nézniük egyre durvább dolgokkal. Lassan már kilépünk minddle grade korosztályból.
Mindenképpen készüljetek egy nagyon durva végre, vagy inkább többre. Én meg borzasztóan várom a folytatást.


Kedvenc karakterek: Call, Jasper
Ami legjobban tetszett: a vége
Ami nem tetszett: 
Értékelés: 4/5

Nyereményjáték

Ha már mágusok, ezúttal a híres mágusok és varázslók világába kalauzolunk Titeket játékunkban. Minden állomáson egy fotót találtok egy híres varázsűzőről, nincs is más dolgotok, mint beírni a nevüket a Rafflecapter megfelelő soraiba. 
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné további állomásai:
07.06 Bibliotheca Fummie

2 megjegyzés:

  1. Szia! Mi történt ennek a turnénak az utolsó állomásával?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit késve, de felkerült: http://www.deszy-konyv.hu/2017/07/holly-black-cassandra-clare-bronzkulcs.html

      Törlés