J. Lynn (Jennifer L. Armentrout): Várok rád

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 496 oldal
Fordító: Császár László

A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…



Ó, nézzenek oda, Fumika rátalált az NA műfajra, és most ráfüggött hormontúltengéses időszakjában. Mi a jellemző ezekre a könyvekre? Van egy srác meg egy lány, mindkettő rejteget valamit, amit az ötödik oldalon ki lehet találni, szenvednek egy darabig, a végére meg összejönnek. Hé, ebbe semmi spoiler nincs, ez annyira kitalálható, hogy aki már életében csak egy ilyet olvasott, az tudni fogja. Komolyan. Mai könyvünk is jól halad a sablonok által kijelölt úton, le sem tér róla, nehogy valaki utálja ezt a könyvet.
A cselekményt nem fogom elemezgetni, mert konkrétan tényleg ez történik a könyvben. A vége felé már kezdtem idegbajos állapotba kerülni, hogy ezek mit összeszenvednek már, ahelyett, hogy a tök egyszerű megoldást választanák, de nem, inkább még száz oldalon keresztül összejönnek meg szétmennek vagy ötször (na jó, annyiszor nem). Inkább jöjjenek a szereplők, mert bennük aztán van egy pár dolog, ami miatt kezem ügyébe került a képzeletbeli péklapát.
Igen, ennyire idegesítőek. Nem ők a legidegesítőbb karakterek, és még csak listára se kerülhetnének fel, de ha nem ennyire gyökerek, nem kellene ennyit gyökérkedniük sem (és a könyv is feleilyen hosszú lenne). Cam egy öntelt, egoista seggfej. Ezen nincs mit szépíteni, mert az. Fú de elküldtem volna a picsába minden alkalommal amikor valami megjegyzést tett arra, hogy tudja, milyen szexi vagy okos. Annyira utálom az ilyen embereket. Azt hittem, hogy a könyv végére megváltozik, de naiv voltam. Semmit nem változott, és a csaj mégis beleszeretett. Miért? Valahogy úgy érzem, ez a könyv azt sugallja: „Lányok, egy egoista pöcs a pasitok? Örüljetek neki, legalább jól néz ki, és tudja is magáról.” Mivan? Tudom, hogy vannak, akiknek a hason lévő kockák látványa fontosabb, de azért ne legyünk már ennyire felszínesek. Oké, jó, vannak Camnek jó tulajdonságai, tudott aranyos is lenni, meg kedves, és tényleg várt egy csomót Averyre, meg okos is, ráadásul van egy teknőse, akit Raffaellónak nevezett el, ami mennyire jó már?! (Amúgy meg Raffaello a legjobb szereplő.) De akkor sem szerettem.

Avery sem annyira idegesítő, mint a YA főhősnők többsége, és részben meg tudom érteni a hisztijét meg problémáját, de basszusmár, mennyi szenvedést megspórolt volna, ha nem ennyire életképtelen, és elmondja már a könyv közepén azt, amin utána még vagy kétszáz oldalon keresztül vinnyogott.
Szóval a történet sablonos, a karakterek nem túl szerethetőek, és alapjában véve nem túl sok újdonsággal találkozni ebben a könyvben. És én mégis élveztem. Nagyon gáz már, hogy folyton a hormonjaimra fogom, de hát általában ilyenkor van ilyen időszakom, és jön rám a „most azonnal valami romantikus nyálat kell olvasnom”-roham. Amúgy műfajában véve nem rossz, ez egy cuki könyv, és annak ellenére, hogy tele van sablonokkal, nem olvashatatlan, stílusilag sincs vele semmi baj, a fordítás tök oké. Megállja a helyét, csak hát nem nyújt többet. Persze nem is ígér többet, úgyhogy legalább nem hiteget. És helyenként vicces. Nem az a hangosan röhögős, de vannak benne jó mondatok.
Ez egy tipikus NA, ez alapján mindenki el tudja dönteni magáról, hogy ez az ő könyve-e avagy sem, úgyhogy ennél nem is mondanék többet.


Kedvenc karakter: Raffaello
Ami legjobban tetszett: Raffaello
Ami nem tetszett: a karakterek
Értékelés: 3,5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése