Széria Szemle: Évadzárók 2015. tavasz 2. rész

Íme az évadzárós poszt második fele. Igen, ezúttal képregénysorozatokról lesz szó.

Gotham:
BATMAAAAN! Kivéve, hogy ebben nincs Batman, attól függetlenül, hogy ő a legmenőbb szuperhős az összes képregényuniverzumban (és nem fogadok el ellenérveket). Van benne viszont Jim Gordon, aki legalább ilyen menő, és úristen, de imádom. Na most, ez a sorozat lassú. Van benne nyomozás, meg fiatal Bruce és Selina, meg ha valaki egy kicsit is ismeri a Batman világát, tele van utalásokkal meg felbukkanó gonoszokkal. Viszont olyan karakterek vannak benne, hogy eldobod az agyad. Nem tudnék mondani olyat, aki ne lett volna akár csak egy kicsit is érdekes. Lehet, hogy az elején a történet nem köti le a figyelmed, a karakterek viszont mindenképp. Imádtam Jimet, meg Edward Nygmát (akinek a sorsára leginkább kíváncsi vagyok most), de még Pingvint is. És mindenki nézze, mert iszonyú jó ez a sorozat. Legjobban a 19-20-21. rész tetszett, és erről nem (csak) Milo Ventimiglia tehet.



iZombie:
Említettem már, hogy utálom az évadzárókat? Annyira imádtam ezt a sorozatot, szégyen, hogy csak 13 rész van belőle, és annyira akarok méééég. Egyszerre komoly, de azért vicces, annyira, hogy visítva röhögök rajta, és közben meg izgulok, és imádom a zombikat. Szóval simán felkerült nálam ez most a Flash mellé a kedvencek listáján. Go, DC! Az elején egy sima krimi sorozatnak tűnik, amiben azon túl, hogy zombis, nincs semmi érdekes, és először nem is akartam nézni, mert nem szeretem a krimisorozatokat, de nem bántam meg, hogy belekezdtem. Az évad végére kaptunk egy nagyon jó átívelő szálat. Meg nem is egy függővéget. De utálom ezt. És hogy lehet az, hogy az évad eleji részek kicsit lassúak voltak, az évadzáróba meg ennyi mindent bele tudtak préselni? És miért csak midseason sorozat? Még többet akarok ebből!

Agent Carter:
Úgy döntöttem, nem írok erről a sorozatról külön (bár megérdemelné), de nincs annyi mondanivalóm. Imádtam az ötletet, ahogy behozták, hogy legyen egy sorozat arról is, hogyan alakult meg a S.H.I.E.L.D., és baromi jó. Már az Amerika Kapitányban imádtam Peggy Carter karakterét, és amellett, hogy a színésznőt is nagyon jónak tartom ezek után, szerintem alapvetően Peggy karaktere vitte el a hátán a sorozatot. Mármint alapvetően róla is szól meg ő a főszereplő, de azért mekkora jó karakternek kell már lennie ahhoz, hogy egyedül elvigyen egy sorozatot. Imádtam, hogy a 40-es évek második felében játszódik, minden kis apróságot ezzel kapcsolatban. Nagyon szerettem, hogy Howard Stark is szerepel benne, nem véletlenül szeretem annyira a Starkokat, és azt kell mondjam, Tony nem esett messze a fájától. Jarvis volt Peggy mellett a kedvencem. Nagyon angol, és nagyon szerethető, annyira örülök, hogy megismerhettük az eredeti Jarvist. Persze emellett a sorozat Marvel is, úgyhogy utalások, utalások mindenhol. Izgalmas, jól felépített sorozat, és hála az ABC-nek, jön a második évad. Alig várom!

Agents of S.H.I.E.L.D.:
Nem voltam oda a második évadért, judge me. Az évad első fele még rendben volt, jöttek új karakterek, és Huntert imádtam az első perctől kezdve, és egyszerűen zseniálisak voltak Bobbival, és imádom minden egyes párbeszédüket, viszont a Fitz-Simmons páros nagyon visszaesett, akik eddig a kedvenceim voltak. Aztán az évad végére megint előkerültek, és basszátok meg magatokat írók, hogy ezt tettétek velük. Az évad második fele néha tele volt olyan dolgokkal, amiket nem igazán értettem, sokszor vesztettem el a fonalat, és egy olyan irányba mentek el, ami nem igazán tetszett. Aztán ahogy az várható volt, az Avengers hozott változást. A tizenkilencedik részt imádtam, bár igazából csak az Age of Ultron után jöttem rá, mennyire fantasztikus volt az a rész. Aztán minden beindult, jött a lezárás, és húha, nem véletlenül imádom én a Marvelt. Nem is igazán a globális katasztrófa miatt, sokkal inkább a Fitz-Simmons szál miatt leszek kénytelen elfogadni, hogy sokára jön még az ősz…

The Flash:
Idén ez volt az én kedvencem. Na jó, az egyik, de határozottan az első helyen áll. Amíg a Marvel filmekben remekel, addig a DC a tv-ben nyom le mindenkit. Az Arrow vinnyogása mellett igazán kellett nekünk ide egy ilyen. Imádom Barryt, simán fent van a kedvenc főszereplők listáján. Nem elég, hogy okos és kocka, még kedves, jó szívű is, és gyerekkorától kezdve szerelmes abba a lányba, akivel együtt nőtt fel. Hát hogy lehet őt nem imádni? Szerettem, hogy ez a sorozat nem veszi annyira komolyan magát, mint az Arrow. Viccesebbre vette a figurát, ami nem is ártott neki, nem annyira sötét és komor, és nem picsog mindenki. Csak Iris. Úristen, de utálom ezt a ribancot. Az csak egy dolog lenne, ha állandóan hisztizne, de olyan következetlen dolgokat tesz, és hülyeségeket beszél, és buta, és idegesítő, és nem bírom elviselni. Valaki nyírja ki! Ezen kívül viszont imádtam, hogy természetfeletti, imádtam a Flasht, imádtam, hogy tudományos, még akkor is, ha egy büdös szót nem értettem belőle, de leginkább az időutazást imádtam. Amiből következik egy csomó kérdés, amire nem kapunk választ, és ez jobban érdekel, mint az az utolsó jelenet, amit félbevágtak, mert függővég. Van benne logikátlanság, de ha van rájuk elfogadható magyarázat, szívesen meghallgatom. De még ezt is hajlandó vagyok elnézni, mert imádom ezt a sorozatot.

Arrow:
Hogy kell elrontani egy jó sorozatot? Szerelmi háromszöggel. Nagyon szerettem Felicity és Ray párosát, mert abszolút összeillenek, azt viszont nagyon nem szerettem, hogy ezek hárman (Oliverrel) mit össze nem nyivákoltak. „Nem lehetek veled, de szeretlek. De legyél velem. De nem tudok. Egy másik pasival vagy. Te nem akartál velem lenni. De akarok, de nem lehet.” Uramisten, inkább nyírjátok ki egymást, ezt nem lehet elviselni. És azzal még nem lenne bajom, ha egy részben mondjuk 2 percet szánnának erre a 40-ból, az még az elviselhető értéken belül lenne (nem mondanám, hogy örülnék neki), de ezek a részek felét kiteszik. Nem érdekel, ki kivel jön össze, inkább ne jöjjön össze senki senkivel, aztán szenvedjetek csendben. És szomorú vagy nem, de ez azt eredményezi, hogy Laurel, akit eddig a pokol tüzére kívántam, tök normálisnak tűnik. Igazából amióta ő lett a kanári, ő is a legnormálisabb a csapatban. Plusz egy kis infó: lesz egy crossover sorozat, ahol a Flash és az Arrow mellékkarakterei fognak harcolni, és benne lesz Sarah. Örülök neki, mert imádom, tényleg, és akármennyire szerettem, nem bántam a halálát. De basszus, megölték az évad első részében, ami miatt még 22 részig nyavalyogtak. What. The. Fuck? Így értelmetlen az egész. Akármennyire is jó még ez a sorozat, én most borzasztóan haragszom. Az utolsó jelenetre meg inkább nem mondok semmit. Úgy lesz a legjobb.

Constantine:
Amennyire érdekelt az elején ez a sorozat, annyira leszartam a végére, mi történik. Én nagyon szeretem a filmet (képregényrajongók, kérlek, ne öljetek meg), és nagyon érdekelt, mit hoznak össze sorozatban. Az elején imádtam, igaz, hogy az egész nekem tök olyan volt, mint a Supernatural, csak kicsit több Bibliával (nem, fogalmam sincs, melyik volt előbb, nem is érdekel, ki lopott kitől), de John karakterét imádtam, Zed is tök érdekes volt, Manny meg a legkirályabb angyal Castiel után (bocs, Blathazar). Aztán valahogy elfogyott a lelkesedés, és hiába voltak tök érdekesek a részek, egyszerűen már nem érdekelt, mi történik. Lehet, hogy ez azért van, mert akkor már tudtam, hogy kasza lesz, vagy egyszerűen csak meguntam, nem tudom. De sokakkal ellentétben én nem bánom, hogy nem lesz folytatása, még akkor sem, ha egy iszonyú függővéggel hagytak minket itt.

The Walking Dead:
Az előző évad második fele óta (ami szerintem a sorozat eddigi csúcspontja volt) nem vártam, hogy megugorják azt a szintet, de azért azt se vártam, hogy ez ilyen uncsi lesz. Bekerültek Alexandriába, amire azt mondtam, hogy oké, ebből még valami érdekeset is ki lehet hozni, aztán részeken keresztül nem történt semmi, és utána meg nem is tudom, mit szóljak. Rendben, én már a félévadzárónál ki voltam akadva, és bőgtem azon a jeleneten, mert persze mindig akkor kell kinyírni egy karaktert, amikor már végre megkedvelem. Nos, a mostani félévadban legalább ez nem áll fent. Noah-t utáltam mondjuk, de azért elég durva volt, ahogy meghalt, úgyhogy szívesen szétvertem volna a fejét a városbeli idiótáknak, akik erről tehetnek. Carol átment badassbe, mondjuk eddig is az volt, de most ijesztő is lett, és ezt bírom, Rick megint megőrült (és ezért imádtam az utolsó előtti rész utolsó jelenetét (asszem az volt)), Michone-t, meg tudom érteni, de ennek ellenére haragszom rá. Carl lassan férfi lesz, legalábbis jó úton halad afelé, a papot kinyírnám a picsába, Sashát meg utáltam, akármilyen baja legyen is. Nem vagyok elragadtatva a mostani évadtól – bár a kilencedik rész atomjó lett –, de alapvetően nem volt rossz, és várom mi lesz még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése