Adventi blogturné: 12. nap – A Végítélet


„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!




December 11. – Még 13 nap Karácsonyig

S. a léghajó ablakából nézte a lehangolóan unalmas sivatagot. Már napok óta ez a látvány fogadta ébredéskor, és akárhova nézett, a rengeteg homokon túl nem látott mást. Ebben aztán semmi karácsonyi nem volt. Bezzeg a jó öreg Londonban most esett a hó. Legalábbis abban a dimenzióban, ahol ő élt, biztosan. Ez már egy teljesen másik világ, más emberekkel, szokásokkal, történelemmel. Egy ismeretlen dimenzió volt, és mivel London helyén csak homokot lehetett találni, nem sokat tudtak arról, mi is történhetett és mikor. Csak repültek előre, várták, hogy egyszer csak a semmiből felbukkanjon egy város, karaván, vagy legalább egy eltévedt ember. De még egy árva kaktusznak is úgy örültek volna, mintha otthon olajat találtak volna.
Otthon. S. nagyon hiányolta a saját Londonját, még akkor is, ha gyakorlatilag a léghajón élt. Az, hogy magukkal hozták a „lakásukat” nem jelentette azt, hogy nem lehet honvágya. Szerette volna látni a megszokott képet, a léghajó forgalmat, a Big Bent, a Temze ismerős kanyarjait. Ha nem találkozik a fiúval, minden a megszokott rendben menne, és most egy rémes karácsonyi vacsorán ülne az anyjával és a hajó legénységével, de legalább nem sütne a szemébe ez a vakító napfény. Az időjárás, az ront el mindent. Hiába árasztotta el díszekkel a hajót, és rakta körbe minden lehetséges helyen égősorral, nem segített. Az égető nap mindent elrontott, és a karácsonyi hangulat csak nem érkezett meg. E. forró csokija túl édes volt ebben a melegben, és hiába dúdolta a fiú a Jingle Bellst a karácsonyi vacsora elkészítése közben, S. nem dobódott fel.
S. bepréselte magát az apró konyhába, hátha tud valamit segíteni E.-nek, de úgy érezte, leginkább csak útban van, ugyanis a fiú alig fért el a telepakolt asztal mellett. Úgy tűnt, mintha ide tartozna, otthonosan mozgott, és igazán felszabadult volt, ha csak az ételre kellett koncentrálnia. Most nem voltak sem őt üldöző emberek, és még az eltűnt apja feletti aggodalmáról is sikerült megfeledkeznie egy pillanatra. Legalábbis a homlokán végre nem gyülekeztek ráncok, és tekintete sem árulkodott arról, hogy valahol máshol járna, mint általában.

- Mindjárt asztalhoz ülhetünk – közölte a fiú, ahogy az utolsó simításokat végezte a pulykán. Gyönyörű aranybarna volt, ropogós bőrrel, megtűzdelve mindenféle zöldséggel. S. gyomra megkordult, és tudta, hogy most örülnie kéne, mert végre együtt az egész legénység, mindenki nyugodt, erre az egy estére megfeledkezhetnek minden bajról, és hálát adhatnak, hogy legalább ennyi jutott nekik. S. mégsem tudott őszintén mosolyogni. Hiányzott belőle a szokásos élénkség, nem ugrálta körbe a megterített asztalt mielőtt helyet foglalt volna, csak kihúzta a székét, és leült. Rosszkedve mindenkinek szemet szúrt, de mivel nem tudtak ellene mit tenni, és a többiek is küszködtek a honvággyal, egy árva szót sem szóltak. Némán kezdtek bele a vacsorába, S. szomorúan gondolt rá, ilyenkor egymást túlharsogva beszélgetnek, történeteket mesélnek, és próbálnak jó képet vágni a rémes ételhez. Nos, ez utóbbira legalább panasz nem lehetett, E. remek szakács volt, és most a szokásosnál is jobban kitett magáért. De a múltbeli események S. kedvenc ünnepére is rányomták a bélyeget, és valahogy egyiküknek sem volt kedve a hagyományos játékos vitákhoz.
E. lecsapta az evőeszközeit az asztalra.
- Na jó! – szólt fennhangon. – Ebből elég. Karácsony van, az isten szerelmére! Nem ülhetünk itt némán, mintha valaki meghalt volna. Ugyan nem túl rózsás a helyzetünk, de gondoljatok bele: mindannyian itt vagyunk és élünk. Ez nem elég?
Szavait néma csend követte, a többiek még a rágást is félbehagyták, annyira meglepődtek. S. volt az első, aki felocsúdott a döbbenetből.
- Hát hogyne! És örüljünk annak is, hogy a semmi közepén bolyongunk napok óta, hogy amerre a szem ellát, csak homokot látni, és nehogy hó nincs a közelben, de egy csepp esőt sem láttunk, amióta itt vagyunk?
- Halottak is lehetnénk, és te havat akarsz? – döbbent le E.
- Hó nélkül semmi értelme a dekorációmnak. Nézd csak meg, olyan szép lett a hajó fedélzete, de ettől az állandó napsütéstől még csak nem is látszik a karácsonyi fények pislogása.
A súlymester a homlokára csapott, S. anyja a fejét csóválta, a legénység többi tagja pedig inkább meg sem szólalt. S. már csak ilyen volt, néha a saját lányos dolgai fontosabbak voltak, még akkor is, ha veszélybe került. Ami gyakran előfordult, de úgy tudott háztetőkön menekülni, ahogy senki más.
- Rendben – E. elővette az Infundibulumot. – Karácsony van, és te ezt szeretnéd. Az elkészített vacsorán túl, úgysincs mit adnom. Keressünk egy dimenziót, ahol van hó!
- Tényleg? – csillant fel S. szeme. Lopva a kapitányra pillantott, de anyja egy rövid biccentésnél több jelzést nem adott. S.-nek ez is elég volt. Tőle megszokott módon felpattant, és körbetáncolta az asztalt, amíg E. az Infundibulumon ügyködött. – Igazi karácsonyunk lesz! – kiabálta vidáman.
E. megnyitotta a kaput, a következő pillanatban pedig mindent elborított a fehérség. Mire kettőt pislogtak már másik dimenzióban voltak, egyelőre nem tudták hol, de az ablakon kinézve sűrűn hulló fehér hópelyheket láttak, és ez biztató volt. S. egy hatalmas puszit nyomott E. arcára köszönetképen, és látta, hogy a fiú a kezében tartja azt a tarot lapot, amit a lány nemrégiben rajzolt neki.


Nyereményjáték

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.

Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!

(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon A Végítélet kártyához tartozó „S” személyét kell kitalálnotok!

a Rafflecopter giveaway





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése