Kami Garcia: Törhetetlen


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kami Garcia Törhetetlen című regénye, a Légió sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Kennedy veszélyekkel- és szellemekkel teli kalandját!
2014. június 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: ? oldal
Fordító: Zelei Róbert

Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg.
Most Kennedynek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.

A Supernatural a kedvenc sorozataim közé tartozik. Pont ezért voltam kíváncsi erre a könyvre. Szellemvadászat? Hozok egy kiló sót, egy doboz szöget és mehetünk. (Az más kérdés, hogy ha tényleg felmerülne ez a lehetőség, valószínűleg elemlámpával a takaróm alá bújnék, mintha az megvédhetne bármitől is.)
Szóval az alapsztori már megnyert magának. Szerettem a szellemeket, a történeteiket, a helyszíneket. Magát az egész alapötletet és a világot nem mondanám túl egyedinek, eleinte tényleg nagyon supernaturalos volt, de ez cseppet sem zavart, főleg, hogy imádom a korai évadokat. Komolyan, még a tesók is annyira Samet és Deant juttatták eszembe.
A házakat, helyszíneket, ahova ellátogattak, imádtam. Így olvasva nem rémültem meg, de biztos, hogy élőben nem merészkedtem volna a közelébe sem. Nagyon jók voltak a szellemek, elég hitelesnek találtam őket, és biztosan meg is ijedtem volna tőlük, ha ilyen téren nem lennék teljesen érzéketlen, de azért ennél én félelmetesebb dolgokhoz szoktam.

A szereplőket is bírtam. Főleg az ikreket, de őket a sorozatos hasonlóság miatt, mint mondtam. Jared egy az egyben Deanként jelent meg előttem, a testvére, Lukas pedig Samként. Alara pont az a típus, akivel együtt tudok érezni, és teljes mértékben megértettem, miért olyan durva. A helyében valószínűleg én is így viselkedtem volna. Az abszolút kedvencem viszont Csuhás volt (nem számítva Elvist, a macskát). Eleve szimpatizálok a műszaki zsenikkel, mert általában velük tudok szót érteni, közös témát találni. Nagyon tetszett a gondolkodásmódja, a története, ahogy beszélt, és amiket mondott. Kennedy helyében nem tipródnék az ikrek között, kérdés nélkül Csuhást választanám.
Na, és el is érkeztünk oda, ami engem igazán zavart ebben a könyvben: Kennedyhez. Nem mondom, hogy ő a legbutább főszereplő, akivel eddig találkoztam, de a top10-be simán bekerülne. Iszonyúan béna, Alara helyében már öt perc után kitettem volna a szűrét. Olyan dolgokra kérdez rá, ami másnak egyértelmű, nem hiszi el, amit kéne, de túl gyorsan megbízik mindenkiben (és ezzel kapcsolatban van is egy teóriám a folytatásra nézve). Néha csak úgy megütöttem volna. Arcon. Egy lapáttal.

A szerelmi szálat teljesen feleslegesnek éreztem. Nyilván kötelező elem a YA fantasyk világában (nem), de nem éreztem át. Igazából csak eszköz volt arra, hogy a fiúk még jobban fújjanak egymásra. Sosem értettem vagy tartottam hitelesnek az egy nap alatt kinövő szerelmeket, itt meg hirtelen mindkét srác halálosan szerelembe esik Kennedybe, amint meglátják.
Azt sem tudom eldönteni igazán, hogy ez most horror akart-e lenni, vagy sem. Ha az ijesztgetés volt a célja, nálam nem jött be. Filmen látva valószínűleg félnék, de így semmi ilyesmit nem váltott ki belőlem. Igazából nem tudom eldönteni, ez kinek a hibája (az íróé, az enyém vagy a fordítóé).
Összességében, ha valaki szereti a szellemvadászos történeteket, ebben nem fog csalódni. Szórakoztató regény, és gyorsan el lehet olvasni. Viszont muszáj figyelmeztetnem mindenkit, hogy függővéges. Nagyon szemét helyen van abbahagyva, és ha Kami véletlen idetalálna, üzenem neki, hogy embertelen, amit csinál. Ide a folytatást, de rögtön!

Kedvenc karakter: Csuhás
Ami legjobban tetszett: a szellemek
Ami nem tetszett: Kennedy és a szerelmi háromszög
Értékelés: 4/5

KönyvtrailerNyereményjáték

Kami Garcia történetében jelentős szerepe van egy titkos társaságnak, a Légiónak. A Légió célja, hogy megvédelmezzék a világot a bosszúszomjas démonoktól, és az azok szolgálatában álló szellemektől.
Most meghívunk benneteket, gyertek, legyetek Ti is a Légió tagjai, és segítsetek a nyomozásban!

Minden blogon találtok egy kérdést, két válasszal. Kattintsatok az általatok helyesnek vélt válaszra, és jegyezzétek fel az alatta rejlő szót. Gyűjtsétek össze az összeset, majd rakjátok ki belőle az idézetet, amit keresünk.
De vigyázzatok! A Légió tagjai nem ismerik egymást, mindenki csak egyetlen társa nevét tudja, így az idézet szavai össze vannak keveredve. Nektek kell rájönnötök a helyes sorrendre.
Továbbá legyetek nagyon szemfülesek, mert a szellemek azon munkálkodnak, hogy eltérítsenek benneteket, és a rossz válaszok mögé is rejtettek el részleteket.

Feladat:
1. Kattintsatok arra a válaszra, ami szerintetek helyes, és jegyezzétek le a talált szót.
2. Rakjátok sorrendbe a szavakat, és a turné végén küldjétek el az idézetet. (Kis- és nagybetűket, írásjeleket nem jelöltük)
3. Hogy nyerési esélyeiteket növeljétek, minden nap beírhatjátok a rafflecopter megfelelő mezőjébe az aznapi kérdésre a választ. (A két megadott válasz valamelyikét!)
4. A kilencedik kérdésért látogassatok el a Blogturné Klub blogjára.
5. A kiadó csak magyarországi lakcímre postáz!
6. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem érkezik válasz, új nyertes(eke)t sorsolunk.

Nyomozásra fel!

Az életem fantasztikus volt. Jó állás, remek barátnő, aki szeretett. Én őt dettó. Aztán egy nap meggyilkoltak, de addig nem tudtam elhagyni az árnyékvilágot, míg Molly-t meg nem védtem legjobb barátomtól és a gyilkostól. Segítőm egy csökönyös spiritiszta volt. Melyik filmből származom?
1.) Árnyékvilág   vagy   2.) Ghost

a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
06/12 Dreamworld
06/13 Bibliotheca Fummie
06/15 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése