Széria szemle: Évadzárós összefoglaló 1.

Annyi évadzáró jött ki a héten, hogy rájöttem, túl sok lenne mindegyikről külön posztban írnom, meg nem is tudnám ezt most megoldani, így inkább röviden összefoglalom (igyekszem spoilermentesen) a sorozatokat.

Once Upon a Time: Szerettem az évad első felét, amíg ki nem derült, kicsoda valójában Pán Péter. Imádtam őt, de ezzel teljesen elrontották a karakterét. Aztán újra kijátszották az amnézia kártyát, és már nem tudtam, milyen kemény felületbe verjem a fejem. Nem voltam oda az évad második feléért, mindenki idegesített, ráadásul megöltek valakit, megint. Ezúttal viszont az egyik kedvenc szereplőmet. Zelenát sem kedveltem meg, ami sokat dobott volna a hangulaton, de nem volt olyan gonosz, hogy megérintett volna bármilyen szempontból is. Aztán jött az évadzáró dupla rész. Hát én nem tudom, mi van a mostani sorozatokkal, de a legtöbb olyan, hogy unom az évadot, és a végére meg összehoznak egy tök jó részt. Lefogadom, a következő évadnak is csak a legeleje meg a legvége lesz izgalmas.
Időutaztunk Snow és Charming találkozásához, és persze minden tönkrement, és mindent helyre kellett hozni, és mondhatnátok, hogy „jaj, ez annyira sablon”. Lehet, viszont mindig beválik. Annyit röhögtem rajta, mint még egyik részen sem. Hook meg elég sok szerepet kapott legnagyobb örömömre. Plusz itt még olyan volt Snow, amilyennek megszerettem.
A vége nem nagyon hozott lázba. Mert nem láttam a Frozent, és nem is érdekel. *elhajol a felé repülő kövek elől* Most már kénytelen leszek megnézni, mert én vagyok az egyetlen, aki nem tudja, ki ez a csaj, de mindegy. Majd végigszenvedem a másfél órás éneklést.

Revenge: Emily VanCamp miatt kezdtem el nézni, mert őt nagyon szerettem az Everwoodban, és ez a sorozat sem tűnt rossznak. Szeretem a drámát, meg alapvetően érdekes volt a történet, és amikor már beindultak a dolgok, ott izgalmak is voltak rendesen. A harmadik évad nekem már kissé unalmas kezdett lenni, és nagyon gondolkoztam, hogy kaszáljam-e, de úgy voltam vele, megvárom az évad végét, aztán meglátjuk. Hát persze, hogy minden izgalmat a végére tettek bele. Eléggé „mindblow”-ra sikerül ez a rész. Meg az előzőek is, de az utolsó főleg. Számítottam rá, hogy emberek fognak meghalni, de ahhoz képest, hogy ez csak egy hatalmijátékos-bosszúállós sorozat, igencsak folyik benne a vér. És hullanak az emberek. Nagyon. Többen is. Erre nem számítottam, és most úgy állnak a dolgok, hogy nagyon várom a következő évadot, szóval mégis marad a listámon.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: Túlzás lenne azt állítanom, hogy nagy Marvel rajongó vagyok, mert a képregényeket nem olvastam sosem, az ilyen animációs sorozatokat valamiért mindig untam (nem tudom, miért), és igazából csak a filmeket láttam. Azokat viszont imádom. Mindet. Jó, a Hulkokat nem (és a Pókembereket sem, de azt meg a Sony gyártja), de amióta felépítették az Avengers köré épülő filmeket, azóta én megnézem mindet. Szóval én a rajongás ezen a szintjén vagyok, tudom, hogy a képregénygyíkok lenéznek, de ez van. Ha egyszer sok időm lesz, elolvasom a képregényeket is.
Nem is volt kérdés, hogy nézni fogom a sorozatot, úgy vártam, mint a kisgyerek a karácsonyi ajándékokat. Meglepődtem, hogy ennyire rossz fogadtatásra lelt. Legalábbis én nem nagyon olvastam jó kritikákat. Persze a sorozat eleje nem valami nagy durranás, leginkább olyan, mint egy átlagos CSI epizód, de ott van a Fitz-Simmons páros, akik nagyon fel tudnak dobni egy-egy részt. Persze, hogy ők a kedvenceim. Skye-t is imádtam, mert okos, erős, és olyan megszólalásai vannak, hogy hangosan röhögtem a gép előtt. Coulsont nem lehet nem szeretni, még akkor is, ha néha idegesítően nyugodt. Érdekes mód még Mayt és Wardot is bírom, pedig ők aztán tényleg nem erőlködtek nagyon, hogy szerethetőek legyenek. 
Aztán meg ott vannak azok a bizonyos kikacsintások a filmekre, amikor mindig New Yorkot emlegették, vagy a Thor 2 után az űrhajó darabjait vadászták össze, az Amerika Kapitány utáni részről nem is beszélve. Na ezek is rádobtak a szerethetőségre, mert imádom az ilyen utalgatásokat.
Szóval lehet, hogy az elején tényleg nem volt valami nagy durranás ez a sorozat, de kinőtte magát, és szerintem nagyon jó lett. Az utolsó részt különösen imádtam. Az csak egy dolog, hogy végigvihogtam az egészet, mert olyan benyögések voltak, mint az eddigi részekben együttvéve, de végre megkaptuk a kerek egész történet végét. És szerintem ezért lett ez ilyen jó, nem ragadtak le a részenkénti egy esetnél, hanem egy folytatásos történetet hoztak ki belőle, és én azt sokkal jobban szeretem. Még szerencse, hogy lesz következő évad, mert a záró képsorok után én csak ültem a gép előtt, és csak annyit tudtam mondani: „Mi van?”.
Aki szereti a Marvel filmeket, azoknak mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot, mert nekem az egyik kedvencem lett.

The Originals: Amikor az utolsó elviselhető karakter is kilépett a Vampire Diariesből, hogy új sorozatba kezdjen, ott döntöttem el, hogy nézni fogom az Originalst. Mert egyértelműen Klaus a legjobb karakter az egész TVD univerzumban. Aztán összeállt a három tesó, én meg nem tudtam eldönteni, hogy Klaust vagy Elijah-t szeretem jobban. Imádom a Mikaelson családot, és jó ötlet volt kihozni őket abból a sorozatnak nevezett trágyából, ami már az ötödik évadát tapossa. A baj csak az, hogy a készítők nem tudnak kilépni önmagukból, és ez sem lett valami tök jó évad. Elnézhető, meg egyszer elszórakozik rajta az ember, de olyan semmi érdekes az egész. Csak megy a nyüszi meg a nyafi jobbra-balra. Sokkal jobban örültem volna, ha a család múltját mutatja be a sorozat, de nyilvánvalóan a készítők nem olyan okosak, hogy egy egész háttérsztorit kitaláljanak nekik, úgyhogy csak utalgatnak meg jeleneteket csinálnak, de semmi komolyabb. Hayleyt minden mondata után le tudtam volna ütni egy lapáttal. Az utolsó rész nem volt rossz, de annyira érdekes sem, hogy meggyőzzön, a függővége meg akkora csavar volt, hogy kb egy újszülött kiscica is kitalálta volna. Nagyon gondolkozom még, mi legyen a sorsa, mert a három kedvenc karakterem is benne van, és lenne benne izgalom, ahogy ők egymásnak esnek, de félek, ezt nem sikerül jól kivitelezni. Ott lesz még a nyár erre, hogy eldöntsem, de nem kizárt, hogy menni fog. Kell a hely az újoncoknak.

4 megjegyzés:

  1. Ez a hét tényleg bővelkedett évadzárókban, én is most írom róla a bejegyzést :D A Frozent én se láttam, ne aggódj, nem vagy egyedül :D A Shieldnél pedig én sem értem ezt a rossz fogadtatást, de örülök, hogy az évad második felére tényleg egy jól felépített cselekményszálat kaptunk. Gondolom, azért volt ilyen lassú az első fele, mert várni kellett az amcsi kapcsira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durva, hogy még nem tudtam mindet megnézni, és nem is jött mindhez felirat, de majd lesz olyan, aminek külön posztot szánok, főleg az egy-két évados elkaszáltaknak, meg egy féloldalas kiakadásom lesz, hogy csak fél évados lesz a Hart of Dixie jövőre.
      Azóta megnéztem a Frozent, és még mindig nem értem, mi ez a nagy hype körülötte.
      A Shieldnél meg az AK után lett nagyon durva fellendülés, de amikor áttértek az évados sztorira az egy rész-egy eset megoldásról, akkor már javult a helyzet. :) Asszem kb akkor, amikor Skye-t lelőtték.

      Törlés
    2. Tényleg félévados lesz csak a Dixie? Te amúgy nézed? Nem is tudtam :) Mondjuk sajna erre számítani lehetett, hiszen szörnyű volt a nézettsége, az is csoda, hogy berendelték az újabb évadot, de abban reménykedem, hogy az történik majd, ami egyszer a One Tree Hill esetében, hogy az 5. évad is csak rövidített volt, aztán mégis megélt 9 évet :)

      Törlés
    3. Tavaly szeptemberben nyomtam le az első két évadot még a harmadik előtt. Nagy szerelem lett. Szerintem az egyik legjobb a CW-sek közül, ezért is sajnálom annyira, hogy ilyen nézőszámokat produkál. De reméljük a legjobbakat.

      Törlés