James Frey: Endgame – Toborzás


Mit tennél, ha tudnád, hogy a világ elindult a végítélet felé? Mit tennél, ha te lehetsz az egyetlen, aki megmenti az emberiség egy részét? Te részt vennél a játékban?
Tarts velünk James Frey nagysikerű könyvének blogturnéján január 15-22. között, és talán közelebb kerülhetsz a megoldáshoz! Olvasd el a blogbejegyzéseket, ismerd meg a 12 vérvonal játékosát, és nyomozd ki, ki az, aki kimaradt a bemutatkozásból! Aki ügyes, részt vehet a sorsoláson, ahol a Libri Kiadó által felajánlott sikerkönyv 3 példányának egyikét nyerhetitek meg!
Kezdődjék a játék!

Kiadó: Libri
Oldalszám: 528 oldal
Fordító: ???

Tizenkét fiatal játékos. Ősi nemzetségek leszármazottai. Évezredekkel ezelőtt választották ki őket. Életük minden egyes napján erre a megmérettetésre készültek. Erősek, kegyetlenek, szépek, kedvesek, hűségesek, okosak, lusták és gyávák. Olyanok, mint mi. Jók és rosszak. Ők a Föld örökösei, és rájuk vár a feladat, hogy megoldják a rejtélyt, különben mind elbukunk. A végjátékban egy szabály létezik: hogy nincs szabály.

OLVASD EL A KÖNYVET.
KÖVESD A NYOMOKAT.
OLDD MEG A REJTÉLYT.
A VÉGJÁTÉK ELKEZDŐDÖTT.

Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv. Te magad vagy a játékosa, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztese is lehetsz. A sorsunk a te kezedben van.
James Frey sikerkönyve több mint negyven országban jelenik meg egy időben, nagyszabású multiplatform játék társul mellé, és filmváltozat is készül belőle!



Elolvastam a fülszöveget, és valamiért elsőre megtetszett a sztori. Aztán kézhez kaptam a könyvet, újra elolvastam a fülszöget, és nem értettem, miért érdekelt ez ennyire, mert ez az Éhezők viadala. Aztán belekezdtem, és rájöttem, mekkorát tévedtem. Semmi köze hozzá, sőt, nem is nagyon van köze egyik könyvhöz sem, amit eddig olvastam. Egész egyedinek is mondanám.
Maga az alapötlet nagyon tetszik, tizenkét fiatal a népe túlélésért küzd, és képesek ezért bármit bevetni. Jó, nem azt mondom, hogy annyira egyedi (leszámítva a játékot, amihez túl hülye vagyok, hogy megfejtsem), és kategóriájában teljesen egyedülálló, de mindenképp egy izgalmas felütés.
A történetvezetés pörgős, egy percig sem unalmas, a legtöbb Játékos szemszögén keresztül láthatjuk az eseményeket. A stílus egyforma, mivel a leírás harmadik személyű. Viszont zavart ezzel kapcsolatban, hogy fejezeteken belül ugrált a szemszög. Egyszer az egyik karakter gondolatait írja le, két bekezdéssel később a másikét, utána megint visszaugrik. Az egyik résznél az jutott eszembe: „mi van, ez most tud gondolatot olvasni?”, de rájöttem, hogy nem, csak túl csapongó az író. Szóval ezen lehetne javítani a jövőben. De lehet, hogy nem lesz vele nagy probléma, mert már az első rész végére kihullott egy csomó Játékos.
Bizony, halomra hullanak benne az emberek. Nem azt mondom, hogy az egész egy nagy vérfürdő, de nem kevés ártatlan áldozatot követel ez a játék. Na meg persze a Játékosok életét is. És most itt lenne a helye egy jó káromkodásnak, de tekintettel vagyok az olvasókra és ezt a részt nem írom bele. Mert a #@&* kivan már, hogy minden író, de komolyan, minden író eltalálja, ki a kedvenc szereplőm, és utána jól ki is nyírja. Hogy a fenébe lehet ezt csinálni? Itt most nem a Trónok harcáról beszélek, meg a társairól, mert jó abban is, de a kevésbé népszerű könyveknél is ez van. Valaki mondja már el, hogy csinálják ezeket?

Pont ezért nem fogom leírni, kik az én kedvenc szereplőim, mert akkor itt spoilert szabadítanék a világra. Inkább elmondom, kik álltak főszerepben. Sarah és Jago. Lehet, hogy több szemszögű a leírás, de egyértelműen az ő párosuk szerepel legtöbbet. Na és most itt jön az, ami nagyon idegesített. Sarahnak volt egy barátja otthon, még a Játék előtt, Christopher. Sarah persze otthagyta, izguljon csak otthon a srác egyedül, amíg ő megy meghalni, de nagyon szereti, stb. Ezek után találkozik Jagoval, akivel kb két nap alatt olyan vonzalom alakul ki, hogy már azt se tudja, ki az a Christopher, élete szerelme. És létrejön a szerelmi háromszög. Nem viccelek, szerencsétlen csaj ott áll a folyosón, nem törődik vele, hogy a környezetében épp most halt meg egy rakat ember, és hogy a családja élete a tét, nem ő neki nagyobb dilemma, hogy melyik fiút válassza. És itt majdnem a földhöz vágtam a könyvet.
Szerencsére ez csak egy igen kis részét teszi ki az amúgy izgalmas sztorinak. Nagyon szerettem a Játékosok kreativitását, eszét, és hogy mennyire fel voltak készülve mindenre. Lehet, hogy nem minden szinten reális, oké, biztos, hogy nem az, de annyira jó, hogy engem lenyűgözött. Persze volt benne pár what-the-fuck momentum, de túl tudok lépni ezeken.
Az írónak meg mutatnék egy nagyon csúnya kézjelzést a végére, és arra, hogy milyen sokára jön a következő rész. Remélem, csuklik az anyukája. (Igen, még mindig nagyon hevesen reagálok a függővégekre.)


Kedvenc karakter: spoilerezés miatt csak annyit írok, hogy a könyv legfurcsább párosa, és akkor aki olvasta, az szerintem tudja, kikre gondolok
Ami legjobban tetszett: az említett karakterek
Ami nem tetszett: a szerelmi szál, egyik-másik nagyon irreális dolog
Értékelés: 4/5

Bajcsakán

Születési hely: Ulánbátor, Mongólia
Neme: férfi
Kora a játék kezdetekor: 13 éves
Vérvonala: dongu. A 13. vérvonalból való.

Megjelenés: Napbarnított, kerek arcú, izzó barna szemű.
Jellemzők: Tizenhárom éves létére nagyon kegyetlen, és talán ő az egyetlen, aki kifejezetten várta, hogy elkezdődjön a Végjáték. Hűséges a családjához, látszik rajta, hogy nagyon jól kiképezték a harcra. Viszont a technikához kevésbé ért. Nem szívesen társul, csak a saját érdekeit nézi, és a végletekig képes elmenni azért, hogy megszerezze azt, ami kell neki.


Nyereményjáték

A Végjátéknak 12 játékosa van. Ősi nemzetségek leszármazottjai, akiket már születésük előtt erre a sorsra szántak. Minden egyes napjuk arról szól, hogy felkészüljenek a megmérettetésre, a Végjátékra. Vannak köztük fiúk, vannak lányok, fiatalabbak és idősebbek. Mindannyian kemények, harciasak, kegyetlenek - igazi Játékosok.
Te vajon kinek szurkolsz?
A könyv turnéjának 8 állomásán bemutatunk nektek egy-egy játékost,  vagyis összesen nyolcat. Négyen azonban kimaradnak az ismertetésből. A feladatotok annyi, hogy kitaláljátok, melyik 4 játékos, melyik 4 vérvonal nem került bemutatásra általunk, és beírjátok őket a rafflecopter doboz megfelelő kérdéséhez.
A helyesen válaszolók közül kisorsoljuk a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyvpéldány egyikét!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! Amennyiben a nyertes 72 órán belül nem válaszol a sorsolás után kiküldött értesítő emailre, úgy új nyertest sorsolunk!

a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
01/15. Roni Olvas
01/18. Függővég
01/20. Bibliotheca Fummie
01/22. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése