Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig (Szeretni bolondulásig 2.)

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Komáromy Zsófia

A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.


Nagyon szerettem a Flat-Out Love-ot, pont azért, mert úgy mellbe tudott vágni, ahogy nem sok könyv. Az első NA könyveim közé tartozott, és akkor még nem is hittem, hogy a legtöbb NA ilyen. Noha azóta olvastam már pár könyvet ebben a műfajban, ezt még mindig egyedinek tartom, és még mindig nagyon szeretem. Ezért is választottam a Flat-Out Celeste-et az idei első olvasmányomnak (oké, nem is az első, mert már évek óta Cassandra Clare-rel kezdem az évet, ez olyan hagyomány, de azért az Árnyvadász Akadémia történetek nem regények). Nem akartam valami nagyon komolyba belefogni rögtön az év elején, csak amolyan bemelegítést kerestem, és már amúgy is nagyon kíváncsi voltam Celeste történetére, szóval nem volt igazából nehéz döntés.
Celeste-et már a FoL-ban is nagyon szerettem, egyáltalán nem volt az az idegesítő kis tizenéves. Ő különleges. Esélyes, hogy van némi Aspergerre való hajlama, és utaltak is erre a könyvben, de nem tudjuk meg. Amellett, hogy iszonyú okos, nagyon szeretem, ahogy beszél. Választékosan és minden szavát megválogatva, de ettől egy kicsit sem lesz mesterkélt, ő csak ilyen, ez a természetéből fakad. Egy kicsit azért sajnáltam a könyv elején, hogy olyan egyedül van, de szeretem látni, ahogy fejlődik és lassan kibontakozik az osztálytársai előtt.
Justin a másik főszereplőnk, aki annyira szerethetően béna. Sokszor fellök dolgokat, ügyetlenkedik, zavarában sokat beszél, és figyelemzavaros is, de ettől lesz emberi számomra, nem csak egy papírlapon élő tökéletes srác.

Ami sok könyvben zavar, hogy nem képesek kommunikálni a főszereplőink, amiből következik a probléma, és sokkal gyorsabban letudhatnánk a szenvedést, ha elmondanák, mi a bajuk. Na, ez itt nincs, szerettem, hogy mindketten elmondják, mi éppen a bajuk, vagy mit gondolnak magukról, az adott dologról, és ez tök jó. Jó, majdnem mindent elmondanak, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy Celeste és Justin nagyon aranyosak együtt, és szerettem a közös jeleneteiket. Olvasás közben elkapott a hangulat, és most már én is szívesen ellátogatnék Bostonba, holott tényleg nagyon utálok repülni.
Nagyon szerettem, hogy mindkét főszereplőnk különc, és noha nem büszkék rá, meggyőzik egymást, hogy ez így jó. Mert milyen unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne, beállna a sorba, és hagyná magát beleolvadni a szürkeségbe.
És hol van Julie és Matt? – kérdezhetnétek teljesen jogosan. Nem fogom elmondani, de ezek ketten nagyon idióták. Nem a jó értelemben. Azért végül örültem, ahogy az ő száluk alakult, de ezek komolyan nagyon sokat tudnak szenvedni.
Szóval nagyon tetszett a Flat-Out Celeste is, örültem, hogy megismerhettem Matt és Finn húgának a történetét, és tényleg nagyon megszerettem a lányt. De még nálam nem ér fel az első részhez, már csak azért sem, mert az tényleg nagyon kiborított, amikor először olvastam. És mert az a csavar miatt tudott annyira jól működni, ebben nincsenek váratlan csavarok. De aki szerette az első részt, annak bátran ajánlom ezt is.


Kedvenc karakterek: Celeste
Ami legjobban tetszett: Celeste és Justin kapcsolata
Ami nem tetszett:
Értékelés: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése