Ajánló: Filmbarátok


Egy rendhagyó poszttal jelentkezem, mivel úgy érzem, kevesen hallgatják őket (na jó, igazából csak a környezetemben, mert hiába említem meg, senki nem ismeri a podcastet egy barátnőmön kívül), muszáj felhívnom a figyelmet a Filmbarátok podcastre. Meg most volt az Oscar, és eléggé aktuálisnak érzem.
Szóval itt van egy pár srác, Freddy, Blacksheep, Gergő és Zoly, akik szeretik a filmeket, és időnként összeülnek, hogy kitárgyaljanak pár filmet. Leginkább az éppen moziban futó művekről van szó, de néha elővesznek egy-egy régi darabot is, amit érdemes ajánlani. És van sorozatos kibeszélőjük is, ami szintén nagyon érdekes szokott lenni.
Ők a Filmbarátok, és nagyon tudom ajánlani bármelyik adásukat. Azért szeretem őket hallgatni, mert pont olyan, mintha én ülnék le a barátaimmal megvitatni a filmeket, és mivel tavaly nyáron, amikor elkezdtem őket hallgatni, elölről ledaráltam az összes részt, eléggé beleszoktam a stílusukba. Szóval néha már előre meg tudom jósolni, ki hogyan fog állni egy filmhez, és kicsit úgy érzem, én is része vagyok a társaságnak (pedig én nem az a kommentelős fajta ember vagyok). Ők olyanok, hogy bármelyikükkel (de leginkább mindannyiukkal egyszerre) leülnék egy sör mellett dumálni, és biztos, hogy egy egész napot át tudnánk beszélgetni, csak filmes témában. Sok filmet köszönhettem már nekik, amiről egyébként soha az életben nem hallottam volna, és a főzéshez vagy sütéshez is remek hangulatot szolgáltatnak (amíg nem dolgoztam, legtöbbször főzéskor hallgattam a részeket).
Az a jó a srácokban, hogy nem hasonlítanak a felkapott vloggerekhez, akik azt hiszik, most jól megmondják a tutit, csak megvitatják, mit láttak nemrég, és vagy egyetértenek, vagy nem (az utóbbi a gyakoribb), de ezt így ennyiben is hagyják. Kicsit jobban értenek a filmekhez, mint én, mégsem elemzik halálra a jeleneteket meg a képkockákat, és mondják meg, hogy ez azért jó vagy rossz, mert…, csak véleményt nyilvánítanak, és annak is örülnek, ha a hallgatóság is megteszi ugyanezt feléjük. Elsőre elrettentőnek tűnhetnek a 2-3 órás részek, de valójában egy csomó mindent lehet az alatt csinálni (például főzni vagy takarítani), és még csak nem is tűnik elpocsékolt időnek, hogy te most leülsz és hallgatod, és nem csinálsz semmit. Ha nem is csinálsz semmit, akkor sem elpocsékolt idő, mert én rengeteget nevettem az adások alatt, és gyakran vissza is beszélek, pedig tudom, hogy nem hallják. (Esetleg ha valami nagyon fontos közlendőm van, írok a barátnőmnek.) És igen, én mindig becsületesen meghallgatom a részeket (ha csak úgy van időm, akkor több részletben), még akkor is, ha olyan filmről beszélnek, amit biztosan nem fogok megnézni, mert még ott is mondhatnak érdekes dolgokat. Vagy esetleg belefulladhat egy random Marvel beszélgetésbe (ahogy általában szokott), amit meg imádok (bocs, Freddy), szóval lemaradnék egy csomó jóról.
Hallgassatok bele néhány részbe, mert már idegesítő, hogy amikor őket idézem valahol, mindenki csak értetlenül néz, hogy miről beszélek. Egyébként meg elég csak megnézni az intrót, hogy lássátok, mennyire hülyék (a szó pozitív értelmében, természetesen).
A Filmbarátoknak meg üzenem, hogy csak így tovább, abba ne hagyjátok, mert már így is hiányom van néha, amióta beértem magam a részekkel. :)

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük az ajánlót és örülünk, hogy színesebbé tudjuk tenni a házimunkás feladataidat :)

    VálaszTörlés