Pár gondolat a City of Heavenly Fire borítójáról


Hajnalban végre megláthattuk a Végzet ereklyéi sorozat utolsó kötetének borítóját, és több helyen olvastam, hogy nem mindenkinek tetszik. Ezt a posztot most nem azért írom, hogy meggyőzzem őket, hogy márpedig igenis szép, mindenkinek joga van a saját véleményéhez, nekem meg ahhoz, hogy a sajátomat kifejtsem. Márpedig most ezt fogom tenni.
Amikor felmerült a kérdés, vajon kik is lehetnek a CoHF borítján, egyből Claryt és Sebastiant tippeltem, már csak azért is, mert ha logikusan végiggondoltam, ez az egyetlen opció jöhetett számításba nálam. Lám, igazam lett. Személy szerint én szeretem Sebastiant, úgyhogy örülök neki.
Talán túl soknak tűnhet ez a rengeteg szín, de vegyük külön a dolgokat. Leginkább a kép felső része az, amit imádok. Elsőre, ami megfogott, az a kontraszt. Szeretem a nagyon kontrasztos dolgokat, úgyhogy ez a sötét-világos felállás első pillantásra lenyűgözött. Persze mivel borítóról van szó, meg kell néznünk a mögöttes tartalmat. Elsősorban ugye a jó-gonosz harca fog kiteljesedni ebben a kötetben, ezt is mutatja ez a fekete-fehér színezés. Másrészt Cassie azt nyilatkozta, hogy Clary mindig fekete szárnyakkal álmodik Sebastianról, és mivel a fiúban démonvér folyik, de mégis nephilim, ez valami utalás lehet a bukott angyalokra. Mellesleg, ha megnézitek, az Üvegváros borítóján is vannak szárnyai.
A másik, amin sokan kiakadtak, az Clary ruhája. Ugye, mint tudjuk, az Árnyvadászoknál a fehér a gyász színe. Ez az utolsó kötet, biztosan lesz harc a végén, és tudjuk, hogy lesznek áldozatok, így egyértelmű, miért is visel Clary fehéret. Ami nagyon tetszik még Claryvel kapcsolatban, az a haja. Imádom a haja színét. Mindkettejüknél kard van, illetve Clarynél azt hiszem, az inkább egy tőr, de ez is csak arra utal, hogy háború lesz. Cassandra maga tudatta velünk, hogy az egész Árnyvadász-világ új alapokra helyeződik a következő kötetben. Bevallom, ettől azért kicsit félek. Azt sem tartom kizártnak, hogy Clary és Sebastian összecsapnak, sőt, számítok is egy ilyen jelenetre.
A kép alján ott van a tűz, amelynek már címből adódóan jelen kell lennie, másrészt megint előjön a harc, ahol biztosan lesz tűz is. Valamint ha emlékszünk még a City of Lost Souls trailerére, Sebastian azt mondja benne: „and I’m going to burn down the world”. Illetve Jace is megkapta a mennyei tüzet, úgyhogy lesz itt forróság rendesen.
A háttér is elég beszédes. Cassie írta, hogy ebben a részben más világba is ellátogatunk, úgyhogy ezt is láthatjuk, vagy egy akciófilm-szerű rombolást csinálnak New Yorkban, amit nem tartok valószínűnek, de azért vicces belegondolni.
Szóval nekem tetszik a borító, sok mindent lehet belőle következtetni, és nagyon várom már a könyvet. Akinek meg nem tetszik, az ne feledkezzen el róla, hogy a borító minősége nem határozza meg a tartalmat, ettől még a könyv nem lesz rossz.

Cassie-től származó infókat innen tudok: Árnyvadászok rajongói oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése