On Sai: Esővágy


On Sai már nagy sikert aratott a Calderonnal, a Szivárgó sötétség sorozattal és az Apa, randizhatok egy lovaggal? című YA regényével is a Blogturné Klub tagjai között, így amikor kiderült, hogy érkezik a novelláskötete, nem is volt kérdés, hogy mi magunk is olvasni szeretnénk. Sőt! A novelláskötetben helyet kapott egy olyan történet is, amit korábban adventi blogturnénk keretében is olvashattatok. 
Rendhagyó turné lesz ez - ugyanis csak egy állomáson olvashattok a teljes kötetről, a többin kiragadunk belőle egy-egy történetet, és arról írunk részletesebben.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 216 oldal

Exkluzív válogatás On Sai novelláiból 

Bölcsesség, derű, kínzó önvizsgálat, rakoncátlan, pajkos humor, hatalmas vállalás. 
On Sai világokat alkot számunkra, hogy megkönnyítse létünket a teremtett világban, és hogy ablakokat nyisson világainkra, ajtókat belső útjainkhoz. 
Hol képet kapsz, hol gondolatbonbont, nyugtalanító kérdést; 
hol egy üde ötletet, felszabadító élcet. 
Tizenhárom történet, tizenhárom feledhetetlen élmény, mely elkísér! 
Boldogan nyújtjuk át számodra, Kedves Olvasó. 

Csemegézz, érezz, érts!



Orkszar és barackillat

Imádom Beát! Fogalmam sincs, mi újat tudnék elmondani róla és az írásairól, amit eddig még nem tettem meg, de hát ha más nem, akkor ismétlem magam. Imádom Bea humorát és kreativitását, és tudom, hogy viszonylag gyakran beszélünk (mármint az utóbbi időben többet, mint korábban), de még mindig fogalmam sincs, néha mi minden van a fejében. Az a baj, hogy én tudni akarom, ha ilyen jó dolgokról van szó.
Biztos minden fantasy-rajongó gondolt már arra, milyen menő lenne, ha az összes létező lényt, amit valaha megalkottak, azt beleraknák egy sztoriba. Gondolom voltak erre próbálkozások, de On Sai annyira jól megalkotta, hogy nekem ennél jobb nem is kell. Nyilván nem kap minden egyes lény hangsúlyt, főleg nem egy ilyen rövid novellában, de az orkok kiemelt szerephez jutnak, ahogy a címből lehet is következtetni.
A világa mellett a humora is zseniális, sosem gondoltam volna, hogy az orkszar lehet vicces, de lehet. Na meg persze azt is imádtam, hogy Budapesten játszódik, sőt azon belül is egy olyan helyszínen, ahol minden nap megfordulok.
Egyetlen bajom volt vele, mégpedig a hosszúsága. Felháborítóan rövid. Tudom, hogy a novelláknak ez a lényege, és igen ez így egy kerek egész, de ebből a világból egy tízkötetes sorozat sem lenne sok. Úgy éreztem, hogy most itt belecsöppentünk egy sztoriba, aminek volt előzménye, és nyilván utána is történtek még dolgok, csak most épp kikaptunk a közepéből egy kerek jelenetet, ami tök jól működik. De van benne egy csomó utalás egyéb dolgokra. Az elejtett félmondatok arra engednek következtetni, hogy egy sokkal jobban kidolgozott világ van az egész mögött, de a műfaj miatt erre nem maradt idő. A történet szempontjából ennél több nekünk nem is kell, de engem érdekel.
Szóval még ha ezzel így teljes mértékben elégedett is vagyok, azért nem bánnám, ha lenne ebből egy jóval hosszabb változat is. (Bea, remélem, olvasod ezt.)


Kedvenc karakter: a főszereplő
Ami legjobban tetszett: a világ
Ami nem tetszett: 
Értékelés: 4,75/5

Nyereményjáték

Az Esővágy minket is megihletett. Összegyűjtöttünk nektek egy sor gyönyörűbbnél gyönyörűbb esőcseppes képet, melyeket az állomásokon rejtettünk el egy-egy szó alá linkelve. 
Nincs más feladatotok, mint megtalálni és megnézni őket és:
1. Beírni a Rafflecopter doboz soraiba, melyik állomáson hány elrejtett esőcseppes képet találtatok. (Igen, a képeket kell számolni, nem a cseppeket!)
2. Az egyik állomáson egy különleges kép is megbújik, szivárvány színű esőcseppekkel. De vajon melyiken? Extra pontok járnak azoknak, akik ezt is megírják!

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
12.14 - Bibliotheca Fummie
12.16 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése