On Sai: Szürke szobák (Szivárgó sötétség 2,5)


Scarék végre visszatérnek, újra irány az űr! A Blogturné Klub bloggerei sem restek, elindulnak az újabb kalandra, június 10-től három állomáson keresztül követjük főhőseinket a szivárgó sötétség és a szivárgó világosság közepette! És ha Ti sem ijedtek meg, a könyv egyik példányát meg is nyerhetitek.

Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 120 oldal

Soha ne add fel!
Scar a szexvizsgán kitartott az elvei mellett. Ám mindennek ára van, cserébe a
titkosszolgálat félelmetes börtönébe kerül. A hatalmas csarnokban nincsenek őrök, minden automatizált, de négyszáz keménykötésű rabbal van összezárva. Vajon elég erős a túléléshez?
Rossz döntést hozott? Hol van Isten, amikor olyan közeli a Gonosz?
Vagy pontosan ott van, ahol lennie kell?
Késes, a festett szemű arénaharcos, a börtön öntörvényű magányos farkasa minden lépését figyeli. Miért köt bele Scarba újra és újra? Mi ez a különös kapcsolat kettejük között?
Szivárog a sötétség, de szivárog a világosság is, míg kettejük párharca folyik. Ha minden elveszett, és nincs kiút a reménytelenségből, akkor is elég az emberben lobogó fény?
A kisregény a Szivárgó sötétség 2. kötete, a Lucy után játszódik.
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!



Nem kellett volna elolvasnom. Ez volt az első értelmes gondolatom, amikor befejeztem a Szürke szobákat. Közvetlen azután, hogy magamban elmondtam minden egyes káromkodást, ami csak eszembe jutott hirtelen.
Már a Lucy vége sem volt egy fáklyásmenet, na jó, igazából elég szemét volt, de aztán pár nap alatt megnyugodtam, és eljutottam arra a szintre, hogy jó, hát majd jövőre úgyis jön a következő rész. És ha a Lucy vége volt szemét, akkor ez felér egy kínzással. On Sai pont ugyan azt csinálta a lelkemmel, mint ahogy Scart bántalmazta fizikálisan ebben a rövidke kis részben. Olyan vége van, hogy ha ezt tudom a Könyvhéten, amikor összefutottam Beával, lehet, hogy leöntöm a vizem maradékával. Hogy teheti ezt velem? Sőt, hogy teheti ezt mindenkivel? Nem fél, hogy az olvasói egyszer jól megverik? Jó, oké, enyhítő körülmény, hogy az Artúrra már csak pár hónapot kell várni, de hol van az még? Néha azt gondolom, az írók a legkegyetlenebbek a világon.
Na jó, befejeztem a nyüfit, beszéljünk egy kicsit magáról a könyvről is. Imádtam, ami mondjuk nem meglepő, mindent imádok, ami On Sai kezei közül kerül ki. A maga 120 oldalával igencsak rövid, úgyhogy hiába tudtam, hogy gyorsan véget ér, azért mégis szomorú voltam, amikor olyan hamar nem volt már több oldal. Na meg persze egy kicsit dühös a vége miatt. Most nem jutott idő más karakterekre, sajnos hiába volt szó Donról, Artúrról, Lucyről, de még Chesterről is (aki a személyes kedvencem), egyiküket sem láttuk. Oké, nem jogos hogy ezt hozom fel hibának egy ilyen rövid sztorinál, és nem is rovom fel neki, de azért hiányoznak a többiek is. Igen, még Lucy is, akit amúgy annyira nem kedvelek.

Scar viszont újra itt volt, és még mindig imádom ezt a lányt. Nem csak azért, mert néha teljesen kiszámíthatatlan, és olyan a gondolkodásmódja, hogy egyik pillanatról a másikra teljesen máshova jut, és néha iszonyú nehéz követni, de nagyon okos, erős, és nem fél. Kivéve a Gonosztól, de én, aki egy kis pók láttán sikítva rohanok a ház másik végébe, igazán nem hibáztathatom emiatt. Teljesen jogos, én is biztos összefosnám magam.
A másik főszereplőnk Késes, akit Rami már azelőtt lestoppolt magának, hogy egyáltalán elkezdtem volna olvasni a könyvet. Kell néhány fejezet, hogy alaposan megismerjük Késest. Ő is ez iszonyú összetett karakter, és kéremszépen, így kell karaktert írni száz oldalban. Vannak, akik ötszázban sem tudnak egy épkézláb szereplőt összehozni, On Sainak sikerült jóval kevesebb alatt is. Erősnek mutatja magát, annak kell lennie, hiszen ő a vezér a többiek között, de jóval okosabb, mint gondolnánk. Meg egy showman, olyan szóhasználattal, hogy legtöbbször miatta nevettem fel. Nem lett a kedvencem (az még mindig Chester), őt meghagyom Raminak, de határozottan imádtam.
Nagyon szerettem magát a börtönt is, már a felépítése is elég érdekes. Habár Lucy műve volt, nem az ő kockamániája dominál mindenhol, hanem egyéb matematikához köthető alakzatokat lehet felfedezni. Valamint a börtönön belül kialakult rendszert, az ottani karaktereket is lehetne tanulmányozni jó ideig. Ehhez kapcsolódik egy nagyon érdekes csavar, amit imádtam.
Magáról a történetről nem sok mindent tudok elmondani, egy percig sem untam, rettentően izgalmas volt, de a sorozathoz képest most iszonyú keveset haladtunk előre. Ez nem feltétlenül baj, főleg nem egy kiegészítő kötetnél, de azért várom már az Artúrt. Sőt, most még inkább.


Kedvenc karakter: Scar
Ami legjobban tetszett: Scar, Késes
Ami nem tetszett: -
Értékelés: 5/5

Idézetek

„Muszáj emlékeznem arra, hogy az élet mennyire értékes.”

„Apád nem mondta, hogy ha valami elől menekülsz, egyre nagyobb mértékben hozza vissza az élet?”

„- Szerinted tényleg likvidálnak minket? – sóhajtotta. – Épp most zsákmányoltam egy új inget.”

„- Szarok rá, kivel akarsz vagázni!
- Bocs szivi, a pisi-kaki szexben nem vagyok benne.”

„Csak az aggódik az életen, aki még él. Ő már halottnak tartotta önmagát.”

„Ki akarta fordítani őt, belülről megismerni. Szét akarta tépni, ahogy egy vérnarancsot, és megnézni, kicsorog-e belőle a remény zamatos nedve.”

„Scar fölébredt, de nem moccant, a szemét sem nyitotta ki.”

Nyereményjáték

Mostani játékunkban a matematika különlegességeinek világába invitálunk titeket.
No, nem kell megijedni, nem fog fájni!
A blogturné minden állomásán találtok egy nyomot, ami valamilyen híres matematikai azonosságra, sorozatra vagy más érdekességre utal.
A Ti feladatotok kitalálni, melyikre! ;)
Ha ügyesen játszotok, Tiéted lehet a könyv egyik példánya.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Ha a sorozat elejét le tudjuk vágni úgy, hogy a maradék elemek tetszőlegesen közel legyenek egymáshoz, ilyen sorozatról beszélünk.

a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
06.11 Dreamworld
06.19 Bibliotheca Fummie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése