Filmbarátok ivójáték beszámoló

Gondoltam, álljon ez itt egyfajta dokumentációként, hogy mi kipróbáltuk, és túléltük.
Felkészülve
Az egész azzal kezdődik, hogy egyszer valaki összeállított egy Filmbarátok ivójátékot, ami nagyon viccesen hangzik bárkinek, aki legalább egy éve hallgatja a podcastet, és Nightingale-lel el is döntöttük, hogy egyszer megcsináljuk. Összeültünk egy Star Wars maratonra (flashback sorrendben), ám mielőtt még rávettük volna magunkat a Baljós árnyakra, kellett valami agypusztító, amivel elviseljük a borzalmat, így beiktattunk a Filmbarátok ivójátékot. Szerencsénkre pont kijött egy új rész, a 86., így sokkal izgalmasabbnak tűnt az egész, mintha egy már ismert résszel próbálkoztunk volna. Nem vagyunk annyira hardcore-ok, hogy felessel próbálkozzunk, úgyhogy vodkába áztatott gumicukrot ettünk (a gumicukor három napig ázott).
Nos, azt kell mondjam, hogy erre sajnos nem a legjobb részt sikerült kifognunk, ugyanis vagy egy órán keresztül beszélnek a fiúk az új James Bond filmről, ami engem igazából nem érdekel, mert egyet se láttam, és nem is ugrálok érte. Szóval nem elég, hogy az ott számomra elég unalmas volt, egyszer sem volt olyan, hogy bármire inni lehetett volna. Az első körülbelül negyven perc biztatónak tűnt, mert egymás után ettük a gumimacikat. De miután elhagytuk a Bond-témát, megint felpörögtek a dolgok, Blacksheep újra és újra átkötött, csak szóba kerültek a képregényfilmek, és azért mindig volt valaki, aki elsütött egy szóviccet.

Így sikerült összesen 18 gumimacit elfogyasztani, ami igazából nem volt sok (gyakorlatilag meg sem éreztük), de ha mondjuk ezt felessel játsszuk el, nem biztos, hogy ennyire lazára sikerül az este.
Mindezek után viszont folytattuk a játékot a Baljós Árnyakkal, ami így is elég szar volt, viszont legalább vicces. Ha valaki kíváncsi, ezeket a szabályokat vettük figyelembe:
Igyál mindig, amikor:
- megemlítik a midikloriánokat
- szerepel az „adók”, a „kereskedelmi szövetség” vagy a „blokád” szó
- Darth Maul feltűnik és nem csinál semmit
- ha meg tudod különböztetni Padmét a dublőrétől
- sztereotíp jellemzés hangzik el valakiről, vagy valaki sztereotípen viselkedik
- Anakin felkiált (yippie!)
- nem érted, Jar-Jar mit beszél
- Padmé ki akar állni a népéért, de beszólnak neki
- Jar-Jar valami hülyeséget csinál.
(A szabályokat innen vettük kölcsön és fejlesztettük tovább.)
Utána
Hát, így már egy órán belül eljutottunk arra a szintre, amikor csak azt hajtogattuk, „nem bírom tovább”, és nem tudtuk eldönteni, hogy ez most a macikra vagy a filmre vonatkozik. De igazából mindkettőre.
Mindenesetre jó élmény volt, csak legközelebb máshogy csináljuk majd, ha a Filmbarátokkal akarunk inni, mert ez így kicsit gyenge volt. És levontuk a tanulságot, hogy a régi szabályok kicsit elavultak, viszont egy pár újat be lehetne vezetni.
Az eredmény:
a bal oldali oszlop Nighté, a jobb oldali az enyém

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése