T. S. Thomas: Londinium hercege (Eaten-trilógia 1.) blogturné extra


Az Athenaeum Kiadó elhozza nekünk a kegyetlen jövőt. Nagy-Britannia egykori fővárosában kannibálok élnek, Londiniumban és külső területein pedig emberek próbálnak túlélni az atomháború után. Élelmiszer alig van, az állatok kihaltak, a lakosság éhezik, a nemesek pedig castingokon gyűjtik be a húst.
Londinium hercege kegyetlen történetében keveredik Shakespeare kora, a kietlen jövő, a mondák, legendák és a vérszomjas főhőseik története. Erős gyomor kell hozzá, de a Blogturné Klub 5 bloggere vállalta azt a feladatot, hogy bebizonyítsuk, nem félünk a kannibáloktól. Tarts velünk és a turné végén, ha ügyes vagy megnyerheted a Kiadó által felajánlott könyv egyik példányát.

Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: ??? oldal

Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára. A növények szinte egytől egyig megsemmisültek, állatok sem maradtak a Földön, az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszteni a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát enni Londinium fényűző éttermeiben. Az örök álmodozó parasztfiú, Demetrius Wannamaker útra kel, hogy szó szerint „eladja a húsát” a közösség polgármesterének, akinek lánya, Abigail éppen házasodni készül. Demetrius jó eséllyel pályázik rá, hogy őt magát szolgálják föl lakodalmi főfogásként, s ezzel megmentené családja tönkrement farmját – elsősorban haldokló édesanyját. Ám a nincstelen vegetáriánusfiú feltétlen önfeláldozása becsvággyá fajul, ahogy beleszeret Abigailbe, miközben a város sötét csatornarendszereiben lázadás készül a kannibál-társadalom szétzúzására…

Az íróról

1987-ben született Gyulán.
Grafikusnak tanult, majd történetmesélési hajlamai annyira eluralkodtak rajta, hogy megírta első regényét, a Londinium hercegét. Gyógyíthatatlan filmfüggő, számos elvonókúra után orvosai lemondtak róla.


Részlet a könyvből

„Pár másodpercig csak szótlanul ülünk, én azt várom, Marv mikor vallja be, hogy az egész sztori csak beteg fantáziájának a szüleménye. De ehelyett múltba révedő tekintettel folytatja.
– Tudjátok, a combcsontja… – körülnéz, lehalkítja a hangját – a combcsontja egyszerűen átszúrta a csípőjét. Pont itt jött ki, ahol ez a csinos kis stukker lóg az övemen. Egy kis darabka husi volt az inakra tapadva és hát… – nem tudom tovább hallgatni, de nem akarom a szeme láttára befogni a fülem – …hát tudjátok, eszembe jutottak ezek a nagy, pompás éttermek meg minden… az a sok gazdag és finom ember, tudjátok, élnek-halnak a finom dolgokért, és hát egyszerűen odanyúltam, letéptem és… nem lehet elmagyarázni.
Az a kevéske hús is, amit véletlenül lenyeltem, elképesztő intenzitással kezd háborogni a beleimben. Láthatóan Luka is rosszul van. Marv mintha erőt nyerne az arckifejezésünkből, hozzáteszi a legdöbbenetesebb dolgot.
– Egyszerűen megettem a lelkét is, értitek? A szeretetét! – egy könnycsepp csorog lefelé a bal orcáján, ami elég komikus látvány egy ilyen nagydarab ember esetében, mégsem találom humorosnak. Így hirtelen két dolgot veszek biztosra.
Egy: Marv nem találta ki a sztorit. Kettő: ez az ember komplett elmebeteg.
– Nők, nők, nők… – dúdolja, majd vigyort erőltet magára.
– Remélem, kedves Luka, kedves Demetrius, ez is a mi kis titkunk marad.
Kacsint egyet a bal szemével. Azzal a szemével, amelyikből az a kis könnycsepp csordult ki pár másodperce.”


Nyereményjáték

A Londinium hercege könyvben fontos szerepet kap a híres angol drámaíró Shakespeare. A szereplők gyakorta idéznek a műveiből, és színdarabokat is előadnak. A Blogturné bloggereinek posztjában találtok egy-egy idézetet egy-egy Shakespeare darabból. A te feladatod rájönni, hogy melyik tragédiájából vagy komédiájából származik a részlet.
Ha helyesen beírjátok a Rafflecopter dobozba, hogy melyik műből származik az idézetet, a turné végén nektek is van esélyetek megnyerni az Atheneaum Kiadó által felajánlott Londinium hercege című könyv egy példányát.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

A mai idézet:
„Ha hát a hű szerelmet akadály
Gyötörte mindig: úgy sorsvégzet ez;
Azért tanítson tűrni e kisértet
Ha már ez oly szokott szerelmi baj
Mint álom, ábránd, vágy, könnyek, sóhaj,
Szegény szerelmünk útitársai.”

a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
09.08. Media Addict
09.09. Bibliotheca Fummie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése