Sarah Andersen: Macskapásztor (Sarah's Scribbles-gyűjtemény 3.)


A méltán híres Felnőni kiábrándító, és a Puha boldog puffancs után újra itt van Sarah Andersen és képregénye, aminek a karakterével mindenki tud azonosulni egy kicsit. Vagy inkább nagyon. 
A Blogturné Klub 9 bloggere elmondja, hogy miért is szerette annyira a Macsakapásztort, amiben nem csak cuki macskák vannak, hanem nagyon sok olyan dolog, ami művészek (vagy akár mindennapi emberek) életét megkeserítik, vagy éppen feldobják. Tarts velünk a macskás turnén, és nyerd meg a képregény egyikét!

Kiadó: Fumax
Oldalszám: 112 oldal
Fordító: Tót Barbara

Nem is olyan egyszerű az élet világhírű művészként! Rémisztő határidők, műkajás dobozok halmai a villogó monitor alatt és a kisállatok örökké gyarapodó hordája… ööö, mindegy – igazából ez mindennapos.
Sarah Andersen képregényeinek és rajzokkal ellátott személyes jegyzeteinek harmadik gyűjteményes kötete a korábbiakra jellemző szellemességgel és eleganciával nyújt túlélési tanácsokat a modern élet őrületéhez: a korán kelő emberek elkerülésén át az internetes trollok elleni védekezésig, egészen a nagytakarítás életre elenyésző hatást gyakorló haszontalanságáig. Ha minden kötél szakad és összeomlik körülötted a világ, készíts egy forrócsokit, számold a napokat halloweenig és öleld meg a remény bundás-bolyhos szimbólumát!
Sarah Andersen egy fiatal brooklyni illusztrátor. Épp azon dolgozik, hogy csökkentse a reggelente lenyomott szundik számát. Messze még a cél.


Még mindig imádom Sarah Andersent, és szeretném, ha még nagyon sokáig alkotna, és rengeteg új kötete jelenne meg, mert egyszerűen nem tudom megunni. A Macskapásztorban főleg olyan képkockákkal találkoztam, amiket Sarah újabban posztolt, sőt találkoztam teljesen újakkal is, amiket eddig nem láttam. Persze ezeknek örültem a legjobban, de azért ugyan úgy nevettem az ismerteken is, mintha először látnám. Ahogy kézhez kaptam a könyvet, majdnem egyből el is olvastam az egészet, azért hagytam magamnak pár oldalt itthonra is.
Igazából, hogy miért szeretem, arról sok újdonságot nem tudok elmondani. Magamat látom a képkockákban, és bár tudom, hogy igaz, amit látok, mégis viccesen van ábrázolva. Amikor átélek egy szituációt, amit valamilyen okból túlreagálok, vagy sokkal súlyosabbnak érzem abban a pillanatban, mint utólag visszagondolva, akkor pontosan tudom, hogy elefántot csináltam a bolhából. Abban a pillanatban mégis jogosnak érzem. Nem szoktam nevetni rajta, de Sarah pont ezeket rajzolja le, és az ő szemszögéből valahogy mindig sokkal viccesebb. Persze mind küszködünk ezekkel a problémákkal, és ebben rejlik a sikere. A problémák olyan általánosak, hogy úgy érezhetjük, a főszereplők mi vagyunk vagy a barátunk, vagy akár a szomszéd srác.
Ezt a könyvet is szerettem lapozgatni csak úgy, akárcsak a másik kettőt. Ha le vagyok hangolva, ugyanúgy tud egy kis mosolyt csalni az arcomra. Mondjuk ahhoz képest, hogy a címe Macskapásztor, elég kevés macska volt benne. Volt benne azért elég kis szőrgombolyag, de macskából sosem elég. Valamint hiányoltam a méhet, aki a személyes kedvenc szereplőm, és sajnos ebben a kötetben egyáltalán nem kapott szerepet. Hát ez van, nem férhet bele minden egy könyvbe. Cserébe van pár oldal, ami nagyon az aktualitásokra koncentrál, és ez kifejezetten tetszett.

Sarah amerikai, és tudjuk, hogy a legutóbbi választások óta ott sem túl rózsás most a helyzet, és mivel nálunk sem unikornisok ugrálnak szivárványokon, ezért nagyon át tudtam érezni azokat a képsorokat is. De a politikánál is több helyet kapott az internet, és hogy milyen hely lett mostanra, ahhoz képest, ami volt mondjuk úgy tíz éve. Most döbbentem rá, hogy mennyi minden változott, és már tényleg nem lehet olyan élesen szétválasztani a való világot az internettől.
Sarah tanácsokat is ad az alkotó kedvűeknek, így a könyv végén megint van egy kis sztori róla, valamint néhány mondat, amit érdemes megfogadni. Tetszik, hogy így az egész kap egy tematikát, és nem csak véletlenszerűen összedobált képsorok halmaza lesz. Főleg arról mesél, hogyan osszuk meg az alkotásainkat az interneten, és kikre érdemes hallgatni. Alkotó kedvű embereknek nagyon ajánlott.
Szóval igen, még mindig szeretem Sarah Andersent, és ha holnap nálam lenne a következő kötete, már az késő lenne.


Kedvenc karakter: főszereplő
Ami legjobban tetszett: :)
Ami nem tetszett: 
Értékelés: 5/5

Nyereményjáték

Ahogy a képregényben a főszereplőnek, úgy a való életben is sok művésznek (írónak, színésznek, festőnek stb.) is van/volt egy-egy doromboló kedvence. A Macskapásztor turnén most arra keressük a választ, hogy ki látható azon a cicás fotón, amit a bloggereinknél látsz. Egy kis segítséget azért adunk a macskás gazdikhoz, a te feladatod csak annyi lesz, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírd, hogy ki látható a képen. A turné végén egy képregényt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között. Hajrá! 

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

Szlovák szülőktől származó amerikai képzőművész, reklámrajzoló, festő, filmkészítő, és központi figurája a pop-art irányzatnak.



a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:
06.01. Szembetűnő
06.05. Spirit Bliss
06.06. Bibliotheca Fummie
06.07. Dreamworld
06.08. Sorok Között Könyves blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése